Uw auto spuiten in onze autospuiterij

Onze autospuiterij herstelt kleine en grote lak beschadigingen aan uw auto


WellColl is een een moderne en volledig uitgeruste auto spuiterij waar we uw auto kunnen spuiten ten gevolge van een lakschade. WellColl heeft op alle locaties samen 11 spuitcabines en 8 zogenaamde All-in- One cabines ter beschikking. WellColl gebruikt de modernste laksystemen van Dupont, een van de meest toonaangevende bedrijven voor autolak in de wereld. In de meeste gevallen gebruiken we luchtdrogende grondlakken en blanke lakken. Deze hoeven dus niet meer op 60 graden Celcius te worden uitgehard, wat natuurlijk een voordeel is voor het milieu.

Heeft u een verzekeringsschade, of wilt u de auto laten spuiten en moet dat zelf betalen, of u een kleine schade heeft, of een stevige aanrijding heeft gehad. U kunt in alle gevallen bij ons terecht.  In toenemende mate repareren en vervangen we autoruiten. Ook bent u met een caravan of camper met schade bij ons welkom.

Autospuiterij voor alle merken en alle verzekeraars

Dus in Limburg kunt u binnen  een straal van 20 minuten bij WellColl uw auto  laten spuiten

In een autospuiterij is het spuiten van de auto een van de laatste proces stappen. Normaliter gaat het proces als volgt:

 1. Bij binnenkomst in de werkplaats wordt de auto voorgewassen.
 2. Demontage van defecte onderdelen en onderdelen die verwijderd moeten worden voor een optimale spuitgang
 3. Uitdeuken als er sprake is van een deuk in het oppervlak van het plaatwerk
 4. Het voorbewerken omvat plamuren en weer tot een bepaalde korrelgrootte strak schuren
 5. Afplakken van die delen die niet gespoten moeten worden
 6. Het vaststellen van de juiste kleur en hoeveelheid lak. Het aanmaken van de lak.
 7. In de spuitcabine vinden diverse spuitgangen plaats. Eerst de basis kleur en meestal 2 lagen blanke lak.
 8. Na de spuitgang wordt de auto weer voorzien van de gedemonteerde en eventuele nieuwe onderdelen.
 9. De auto wordt van buiten en binnen gepoetst
 10.  Na het auto spuiten en montage vind er een eindcontrole plaats
Voorbewerken en schuren autospuiterij

De spuitcabine is het hart van elke auto spuiterij

Deze zorgt voor kwaliteit en goede arbeidsomstandigheden

Voorbewerken en schuren autospuiterij

De spuitcabine is het belangrijkste deel van de autospuiterij. Een spuitcabine voorziet in de volgende zaken:

 • In de spuitcabine zijn een zeer groot aantal verlichtingsarmaturen aangebracht. Voor een perfect resultaat is er er perfect nodig. De huidige spuitcabines zijn met moderne LED buizen uitgerust.
 • De spuitcabine heeft een lichte overdruk. Daarmee kan geen stof van buiten in de cabine terecht komen.
 • De spuitcabine verwarmt de auto tot de waarde  afgestemd op de soort lak wat gespoten wordt.
 • De spuitcabine zuigt de lucht uit de spuitcabine via een filter systeem af, inclusief de schadelijke stoffen.

Het merendeel van de spuitcabines in Nederland zijn gasgestookt. Verder is het meestal zo dat aan de bovenzijde de gefilterde lucht naar binnen geblazen wordt en aan de onderzijde de vervuilde lucht inclusief de nevel die ontstaat bij het auto spuiten weggezogen wordt.

De grootste van autospuiterij van Limburg

Met  6 schadeherstelbedrijven en 2  caravan & camper schadeherstel vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard en Weert bereikt WellColl  een volledige dekking van de regio. Niet voor niets zijn we de grootste autospuiterij van Limburg.

WellColl repareert auto’s van alle merken en is lid van AAS Schadeherstel , de meest sympathieke schadeherstelketen van Nederland. We gebruiken innovatieve technieken om de kosten voor de klant en opdrachtgever te beperken zoals:

Is er sprake van een grotere deuk of beschadiging dan proberen we afhankelijk van uw wensen en voorschriften van de verzekeraars en fabrikanten, het plaatwerk uit te deuken met de modernste middelen. Bij grotere schade’s plaatsen we auto’s op een richtbank met meetsysteem zodat de auto qua maatvoering weer aan de fabrieksspecificatie voldoet. Uw auto auto uitdeuken en het spuiten van uw auto gaat daarmee perfect.

Voor het auto spuiten gebruiken uitsluitend autolakken van de meest innovatieve lakleverancier: Cromax van Dupont Axalta. Watergedragen lakken in combinatie met luchtdrogende grondlakken en clearcoats. Deze lakken drogen binnen een half uur bij 20 graden Celsius. Dit levert een aanzienlijke milieuwinst op.

Voor kleine beschadigingen aan uw auto zoals velgen, krasjes, interieur, doffe koplampen, parkeer deukjes, spotrepair is een een menukaart met vaste en faire prijzen. Dit is natuurlijk met name van belang als u de schade uit eigen zak moet betalen.


Garantie op het lakwerk

Door ons lidmaatschap van AAS Schadeherstel en onze leverancier Axalta Coatings zijn we in staat levenslange garantie te bieden op het  lakwerk welke we tijden de reparatie van uw auto hebben uitgevoerd. Dus voor het auto  spuiten zit u bij WellColl extra goed.

Als professioneel schadeherstelbedrijf en autospuiterij nemen we u alle zorgen uit handen, onafhankelijk van hoe u verzekerd bent.  We hebben een groot eigen vervangend vervoer wagenpark, dus we vinden altijd wel een passende leenauto voor u tijdens de reparatie.  Afhankelijk van de afspraken met uw maatschappij is dit meestal gratis. Op die manier bent en  blijft u dus mobiel.

Wilt u de schade claimen bij uw verzekeraar, dan moet u meestal een Europees schadeformulier invullen.

De toezichthoudende branche organisatie: Focwa

Focwa is de branche organisatie van de schadeherstelbedrijven en autospuiterij branche. Zij stellen strenge eisen aan inrichting en opleiding. Zonder lidmaatschap van de Focwa mogen geeneens auto's voor verzekeraars worden hersteld.

Alle WellColl  schadeherstelbedrijven  zijn gecertificeerd voor Focwa Categorie 2, complex schadeherstelbedrijf. Daarom geven wij op alle auto schaderstel en autospuiterij reparaties 4 jaar FOCWA-garantie.  Ook nemen wij de fabrieksgarantie op de gerepareerde onderdelen over.

WellColl werkt volgens de algemene FOCWA leverings- en betalingsvoorwaarden. U kunt deze voorwaarden hier downloaden. U krijgt van WellColl maar liefst 4 jaar Focwa garantie op de herstelde schade. Bovendien nemen wij de fabrieksgarantie op de geleverde onderdelen over.

Certificering

Onze processen rondom het repareren en spuiten van auto’s worden zeer regelmatig geaudit door partijen als Focwa, AAS Schadeherstel, Duurzaam Repareren en diverse verzekeraars. Vandaar dat wij erg trots zijn dat wij als onderdeel van AAS Schadeherstel gecertificeerd zijn. Daarnaast nemen we onze verantwoordelijkheid inzake duurzaamheid. Onze processen worden telkens geoptimaliseerd om de duurzaamheid van de reparatie processen te vergroten. We zijn door de Stichting Duurzaam Reparareren op alle locaties gecertificeerd.

Verzekeringsschade

WellColl werkt voor een bijzonder grote groep verzekeraars waar WellColl een officiele hersteller voor is. Dit betreft onder anderee Achmea Schadeservice, Schadegarant, GlasGarant,  VvAA, DSM Assurantie, Meeùs Schadeservice, Aegon Schadeservice, Klaverblad, ANWB, Noordhollandsche,  Topherstel,   Unive en   Unigarant. Voor meer informatie over verzekeringsschade klikt u hier.

Via onderstaande knoppen komt u op pagina’s met aanvullende informatie over het schadeherstelbedrijf en autospuiterij. Zo is er algemene informatie samengevat in een FAQ, informatie over vervangend vervoer of de leenauto tijdens reparatie, taxatie, expertise, schadevaststelling van uw autoschade, onze WA verhaalschade service of de volgorde van het gehele proces van intake tot aflevering.

WellColl is een familiebedrijf met een een zeer brede dienstverlening rondom auto's, caravan & campers en bedrijfsvoertuigen. WellColl is in Limburg het  grootste schadeherstelbedrijf en autospuiterij en heeft vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert.Onder de vlag van Rentarolla is WellColl actief in autoverhuur en autolease.