Uitdeuken zonder spuiten

Met uitdeuken zonder spuiten, ook wel uitdeuken zonder lakschade of restylen genoemd, verwijderen we relatief goedkoop kleine deukjes uit het plaatwerk zonder lakschade

Wat is uitdeuken zonder spuiten?

Uitdeuken zonder spuiten is een innovatieve reparatie methode om kleinere deukjes zonder lakschade te herstellen zonder dat er traditioneel spuitwerk aan te pas komt. Hierbij zijn twee methodes te onderscheiden:

  • Is de deuk van achteren te bereiken dan gebruikt men speciale duwstangen waarmee de deuk weer omhoog geduwd wordt
  • Is de deuk niet van achteren te benaderen dan wordt een stift op de deuk gelijmd. Met een trekmechanisme trekt men de deuk omhoog.

In beide gevallen worden de deukjes net boven het oorspronkelijk oppervlak geduwd of getrokken. Daarna wordt er met een kleine hamer en een kunststof stift net zo lang op het deukje geklopt dat de deuk er perfect uit is. Om te beoordelen of de deuk verwijderd is gebruikt men een speciale lamp die oneffenheden in het gladde lakoppervlak zichtbaar maakt.

De techniek uitdeuken zonder spuiten ( ook wel uzs of restylen genoemd) wordt toegepast bij het herstellen van diverse kleine deukjes zonder lakschade als gevolg van bijvoorbeeld parkeer-, transport- en hagelschade. Het gaat hier meestal om kleine deukjes ter grootte van een € 2,- muntstuk, maar grotere deuken kunnen ook vaak succesvol hersteld worden met uitdeuken zonder spuiten. Vaak wordt deze techniek ook wel uitdeuken zonder lakschade genoemd. De kosten voor de reparatie blijven beperkt omdat het spuitproces achterwege kan blijven.

Specialisme verwijderen kleine deukjes

Op de AAS Dagherstel menukaart vindt u de meest voorkomende kleine reparaties, dus ook voor het verwijderen van kleine deukjes.  Er staat duidelijk beschreven wat mogelijk is, wat de kosten zijn, en welke beperkingen er zijn voor de diverse toegepaste technieken. De op deze pagina beschreven uitdeuken zonder lakschade is onderdeel van AAS Dagherstel.

Wanneer kunnen we uitdeuken zonder spuiten of te wel uitdeuken zonder lakschade bij kleine deukjes toepassen?

Het deukje moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Niet te scherp;
  • Zonder lakschade;
  • Voldoende rek in plaatwerk;
  • Minimaal 3 cm van de zijkant van het plaatwerk deel.
  • Als het aantal deukjes op een onderdeel teveel zijn, kan het beter zijn om dat plaat werkdeel te vervangen. De kosten zijn dan lager.

Lijkt uw deukje of beschadiging niet op bovenstaande beschrijving?

Mogelijk dat andere vormen van schadeherstel u verder helpen

Verzekering

Belangrijk om te weten is dat de meeste verzekeraars in Casco en WA + polissen hagelschade gedekt hebben. Zijn er meer dan 10 hagelschade deukjes in uw auto, dan is het wellicht beter de schade via de verzekeraar af te handelen.

Indien de schade gedekt wordt door uw verzekering, verzorgen wij de gehele administratieve afhandeling met de maatschappij.

Bij een hagelschade calamiteit neemt u in alle gevallen contact op met uw verzekering om te overleggen of de hagelschade gedekt is. Bij een Casco polis is dit altijd het geval. Bij een WA + heel vaak.

Calamiteit

Is er sprake van een hagelschade calamiteit, dan richten we in één of meer van onze vestigingen een speciaal hagelschade uitdeuken zonder spuiten reparatiecentrum in. We maken dat dan kenbaar op onze startpagina.

Particuliere prijs uitdeuken zonder spuiten c.q. prijs uitdeuken zonder lakschade

Op de AAS Dagherstel menukaart vindt u de meest voorkomende kleine reparaties, dus ook voor het verwijderen van kleine deukjes.  Er staat duidelijk beschreven wat mogelijk is, wat de kosten zijn, en welke beperkingen er zijn voor de diverse toegepaste technieken. De op deze pagina beschreven uitdeuken zonder lakschade is onderdeel van AAS Dagherstel.


WellColl Verrassend Veelzijdig
auto uitdeuken zonder spuiten