VW T1 Samba

De VW T1 Samba  staat voor WellColl symbool voor onze producten en diensten. Het is zowel een auto, bedrijfswagen, een camper,  hij is vaak beletterd en is te huur. Daarnaast wordt deze VW spijlbus geassocieerd met vakantie, ontspanning en zon, en komt daardoor creëert ons VW T1 busje een gevoel welke we we met onze diensten bij klanten willen overbrengen.

Verder verhuren we dit  retro Volkswagen busje veelvuldig voor trouwen, galabal, beurzen, partijen en noem maar op. De bus is bijzonder fotogeniek en staat altijd in het midddelpunt van de belangstelling bij al zijn optredens.

 

Historie VW T1

Officieel heette de VW T1 Samba ‘Achtpersoons speciale uitvoering’, maar in de volksmond werd deze VW Transporter al snel Samba genoemd. In de jaren vijftig was de Samba als dans een rage. Een luchtige en onbezwaarde dans, dit in tegenstelling tot de tot dan toe gebruikelijke stijve en formele dansen.

Kenmerkend voor de Volkswagen T1 Samba bus zijn de in het dak aangebrachte vensters, het  2 kleuren spuitwerk, het elegante 2 kleuren interieur en de vele extra chromen versieringen. De Samba bus is een echte globetrotter. In Europa, Afrika en Azië werd de Samba ingezet als transportvoertuig op vliegvelden, dit in een tijd dat vliegtuigen relatief klein waren. De bus is ook bovengemiddeld vaak te zien in films. Bijzonder succesvol was de Volkswagen bus echter in de USA. Hier werd deze vaak gekocht als tweede voertuig waarmee gezinnen met kinderen uitstapjes naar meer landelijke gebieden maakten. Eind jaren zestig reden deze kinderen met de Samba naar het beroemde Woodstockfestival,   met op de neus een gemodificeerd VW-logo in de vorm van het peace-teken. De VW T1 en later ook de VW T2 werden in de jaren zestig en zeventig veelvuldig gebruikt door hippies. Onze bus is een echte hippie bus.

VW T1 Daltons
VW T1 trouwfoto 1
VW T1 trouwfoto 2
VW T1 trouwfoto 3

Inmiddels is de retro VW T1 hippie bus een icoon, heel veel mensen hebben er iets mee. Opvallend is ook dat de bus vaker in reclames te zien zijn.

Hier een aantal voorbeelden:

Gelato

Vintage Commercial

Eva Mendez

Deel deze pagina!

Ook erg leuk is om in deze unieke Nederlandse folder van de VW T1 spijlbus te neuzen. Wat is er veel veranderd sinds 1964.

De WellMobiel
Gedreven door onze passie voor dit tijdloos mooie model hebben we in januari 2011 geïnvesteerd in deze oldtimer Volkswagen  T1 de Luxe bouwjaar 1964. De oldtimer VW T1 is aangekocht in Californië. Het is een 13 raams model en is bovendien redelijk aangepast aan de eisen van de huidige tijd. Deze bus is door de vorige eigenaar aangepast en is jarenlang ingezet als een VW surf hippie bus. De vorige eigenaar zijn op facebook te vinden.

 

 

 

Deze VW bus heeft de volgende aanpassingen: onafhankelijke geveerde achteras, Porsche schijfremmen, Porsche lichtmetalen velgen, verlaagd, safariramen, 2378 cc motor met 140 PK ( type Porsche 914), RVS uitlaat, high power dynamo, oliekoeler, differentieel met aangepaste overbrenging, een modern tandheugel besturing van Creative Engineering, ontsteking van 123ignition, stereo met streaming mogelijkheden voor Android en Apple, Focal speakers voor en achter, Focal subwoofer

VW T1  bus huren
Dit prachtige WellMobiel gebruiken we als rijdende reklamezuil. Via RentaRolla kunt u deze unieke en hippe VW T1 spijlbus huren. Het Volkswagenbusje wordt heel vaak gebruikt als trouwauto, als gala auto, of als aandachtstrekker op beurzen en andere gelegenheden.

 

IN BUS WE TRUST

Onze VW T1 bus huren